درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 06:28:5 FA | AR | PS | EN
سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم             افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند            






تاریخ نشر: 1403/06/28 - 02:23:4
تعداد بازدید: 291
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برای جنایت دایکندی تنها محکومیت کافی نیست
 برای جنایت دایکندی تنها محکومیت کافی نیست

در عصر فراگیری رسانه و شبکه‌های اجتماعی که جنایات به سرعت مستند می‌شوند و هیچ تلاشی برای پنهانکاری، توجیه، فرار از مسئولیت و فرافکنی راه به جایی نمی‌برد مسئولان واقعی کشتار دایکندی مشخص هستند و افکار عمومی افغانستان و جهان نیز به خوبی از این واقعیت آگاه اند. بنابراین صدور پیام‌های محکومیت از هیچ کسی رفع مسئولیت نمی‌کند به ویژه کسانی که دستی در قدرت دارند و از توان تغییر وضعیت برخوردار هستند.

گروه تروریستی داعش، مسئولیت کشتار اخیر هزاره‌ها در دایکندی را به عهده گرفت؛ کشتاری که یک بار دیگر افغانستان و جهان را تکان داد و توجهات را به نسل‌کشی سیستماتیک هزاره‌ها که در طول تاریخ معاصر کشور از سوی رژیم‌ها و گروه‌های مختلف جریان داشته جلب کرد.

برای هزاره‌ها و شیعیان افغانستان این نوع کشتارها بدون توجه به اینکه از سوی چه گروه یا رژیمی صورت می‌گیرد یادآور یک تبعیض تاریخی است؛ تبعیضی که علیرغم تغییر رژیم‌ها و جابه‌جایی حکومت‌ها هرگز متوقف نشده است.

اگر دیروز عبدالرحمان خان، مرتکب جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی هزاره‌ها می‌شد در دوران به اصطلاح دموکراسی نیز دولت به رهبری غنی و دستگاه‌های امنیتی آن در تبانی با تروریست‌های خون‌آشام همان پروژه عبدالرحمان خانی را ادامه می‌دادند.

اگر امروز مسئولیت کشتار دایکندی را گروه تکفیری داعش به عهده می‌گیرد دیروز نیز مرتکب اعمال مشابه می‌شدند و زنان، مردان و حتی کودکان و نوزادان شیعه و هزاره را در خانه و خیابان، دانشگاه و آموزشگاه، مکتب و مدرسه، شفاخانه و زایشگاه بی‌رحمانه هدف قرار می‌دادند و قتل عام می‌کردند.

این کلمات بسیار تلخ و خونبار و غیرقابل تحمل است؛ اما در مقایسه با درد و رنجی که یک ملت طی ده‌ها و صدها سال گذشته متحمل شده هرگز کافی نیست.

یادآوری این تاریخ تاریک و تلخ، بخشی از ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر بازخوانی گذشته نکبت‌بار افغانستان و ترسیم آینده‌ای عاری از تبعیض و ستم است و همه کسانی که امروز کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان بی‌دفاع در دایکندی را محکوم می‌کنند و با جامعه دردمند هزاره و شیعه افغانستان همدردی و غم‌شریکی‌شان را ابراز می‌دارند برای درک عمق فاجعه باید بخشی از تاریخ خونبار کشور را نیز بازخوانی کنند و بدانند که پیکرهای خون‌آلود و بی‌جان هزاره‌های بی‌دفاع یک تاریخ است که بر دوش این ملت مظلوم و رنج کشیده تشییع می‌شود و مردم افغانستان و جامعه جهانی هیچ کاری برای توقف این نسل‌کشی آشکار نکرده‌اند.

آنانی که تصور می‌کنند که با صدور یک پیام تسلیت و محکومیت به مسئولیت خود در قبال نسل‌کشی فجیع هزاره‌ها عمل کرده‌اند باید بدانند که این محکومیت‌ها هیچ تغییری در وضعیت رقت‌انگیز این ملت مظلوم ایجاد نخواهد کرد و تأثیری بر اراده تروریست‌های خون‌آشام برای ادامه نسل‌کشی تاریخی هزاره‌ها نخواهد داشت.

بنابراین اگر به راستی از آنچه اخیراً در دایکندی اتفاق افتاد خشمگین هستیم و از جنایتی که برای مردم سوگوار این ولایت و همه هزاره‌های افغانستان یادآور یک تاریخ تبعیض و تعصب و حذف و کشتار و نسل‌کشی و آپارتاید و ژنوساید سیستماتیک است برآشفته شده‌ایم به جای محکومیت و ابراز خشم و اندوه باید کاری برای توقف این خط خونین تاریخی کرد. در غیر آن صورت، اگر محکومیت به تنهایی کافی باشد با توجه به پیامدهای این واکنش حتی تروریست‌های جنایتکار و حامیان حاکم آن‌ها نیز به سادگی از این ابزار برای تبرئه خود استفاده می‌کنند و از پذیرش پیامدهای جنایات هولناک خود طفره می‌روند.

در این مرحله حساس و دشوار، جامعه جهانی برای نجات هزاره‌ها از ظلم و ستمی که حاکمان کنونی و متحدان تروریست آن‌ها بر این ملت مظلوم روامی‌دارند در نخستین گام باید نسل‌کشی هزاره‌ها را به رسمیت بشناسد و عوامل آن را در قبال جنایات خود مسئول بداند.

در عصر فراگیری رسانه و شبکه‌های اجتماعی که جنایات به سرعت مستند می‌شوند و هیچ تلاشی برای پنهانکاری، توجیه، فرار از مسئولیت و فرافکنی راه به جایی نمی‌برد مسئولان واقعی کشتار دایکندی مشخص هستند و افکار عمومی افغانستان و جهان نیز به خوبی از این واقعیت آگاه اند. بنابراین صدور پیام‌های محکومیت از هیچ کسی رفع مسئولیت نمی‌کند به ویژه کسانی که دستی در قدرت دارند و از توان تغییر وضعیت برخوردار هستند.

البته در این میان، حساب رهبران و مقامات ارشد سیاسی و امنیتی رژیم طالبان به طور کامل جدا است. آن‌ها حتی از محکومیت ساده کشتار دایکندی نیز اجتناب کردند و در مناسبت‌های گوناگون بدون حتی یک اشاره کوچک به این رویداد هولناک و تکان‌دهنده مسئولیت‌های مستقیم و بدیهی خود در قبال امنیت جانی تمام شهروندان افغانستان بدون اعتنا به قومیت و مذهب و گرایش سیاسی و عقیدتی آن‌ها را به طور غیرمسولانه‌ای نادیده گرفتند. این رویکرد نشان می‌دهد که داعش تنها دشمن شیعیان در افغانستان نیست و چه بسا داعش به عنوان یک نشانی گمراه‌کننده برای توجیه پروژه‌های تروریستی و اعمال آزادانه نسل‌کشی شیعیان و هزاره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا عوامل اصلی این کشتارها ناشناس باقی بمانند؛ همان تاکتیکی که در دوره اشرف غنی و پیش از آن نیز به کار گرفته می‌شد. نوری  

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33499






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد

حکومت طالبان برای خارجی‌ها در کابل شهرک می‌سازد

سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش زراعت و مالداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.